Almanya’ya Eşya Taşıma Fiyatı
Almanya’ya Eşya Taşıma Fiyatı, yurt dışından Türkiye’ye eşya taşımaları gerçekleşir. Türkiye’de bulunan sayısı azımsanmayacak kadar çok olan vatandaşlar, Almanya’ya eşya taşıma durumları için firmamız ile iletişime geçmektedir. Almanya’daki para birimi ile Türkiye’deki para biriminin farklı olması nedeni ile Euro olarak ücret tahsil edilmektedir. Türkiye’den yola çıkan nakliye aracının Almanya’da gideceği yere göre fiyatlandırma değişmektedir.
Yurtdışına her bireyin mevzuat gereği hayatı boyunca sadece bir defa ev eşyalarını(zati eşya) taşıma hakkı vardır Buna Permi hakkı denir. Bu taşıma hakkı dışında taşıma yapılmak isteyenler ise taşınacak eşyaların raiç bedeli üzerinden gümrükte bir vergi ödenmesi zorunluluğu ortaya çıkar.
Permi hakkı olan şahıs yani daha önce ev eşyasını taşımamış olan kişininde bu taşınmayla ilgili geçerli sebepleri olmalıdır. Yurt dışı Vatandaşlığı olması veya taşınma için bir mecburiyetinin olması gerekir.
Eşyalar üzerinden ileride bir problem yaşanmaması için taşımacılık işlemi sigortalı bir şekilde gerçekleşir. Sözleşme ile fiyat sabitlenir.
Taşınacak eşyanın en ufak bir zarar görmesini engellemek ve Almanya’ya yada Türkiye’ye sağlam bir şekilde ulaştırmak için özel paketleme yöntemleri tercih edilir. Nakliye ile taşınacak eşya öz verili ve güvenli bir şekilde taşınır.
Türkiye’den Almanya’ya Taşınmak Türkiyenin Herhangi bir bölgesinden Almanyanın bir bölgesine taşınmak istediniz?Bunun nasıl olacağı konusunda pek bir fikriniz yoksa bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz…
Öncelikle Uluslararası taşınmalar nakil olarak normal şehirlerarası taşınmalara benzesede Gümrük mevzuatı ve evrak işlemleri sebebiyle çok farklı prosedürleri olan bir işlemdir.
Türkiye’den Almanya’ya Taşınmak
Türkiye’den nakli yapılan zati eşya için Avrupa Birliği gümrükleri eşyanın gümrük ve KDV ücretinden muaf olması için 2 şart arar :
1.Eşyanın sahibi kişinin teslimat ülkesi vatandaşı olmalı
2.Eşyanın bir mecburiyet dolayısıyla naklinin ispat edilmesi (iş,evlilik vs.)
Bu iki şarttan herhangi birinin sağlanmaması durumunda, gümrük belirlenmiş olan mal bedeli üzerinden %18 kdv ücretini ve ortalama 150-200 euro gümrük işlem bedelini tahsil yoluna gider.
İki şarttan herhangi birinin sağlanabilmesi durumunda, CMR Konvensiyonu gereği ‘’permi hakki’’ndan doğan yasal hak ile gümrük her kişi için sadece bir defaya mahsus olmak üzere, işlemleri ücretsiz olarak yapmak durumunda olduğu gibi KDV den de muaf olunur.